Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Μια ιστορία από έναν οδοντίατρο και η καυτή πατάτα του Σύριζα


Πριν μερικούς μήνες επισκέφθηκα έναν οδοντίατρο για δόντι που χρειαζόταν σφράγισμα και το είχα καθυστερήσει αρκετό καιρό.Ο οδοντίατρος αφού με εξέτασε μου είπε ότι η ζημιά έχει προχωρήσει αρκετά και θα χρειαστεί απονεύρωση.Τον ρώτησα να μου πει περισσότερες πληροφορίες περί απονεύρωσης και πραγματικά με αυτά που μου είπε με έκανε να "μελαγχολήσω".

 Μου τόνισε ότι το οικονομικό  κόστος θα είναι μεγάλο(120€) και ότι υπάρχει ταλαιπωρία στην όλη διαδικασία καθώς και ότι δεν είναι σίγουρο ότι το θέμα θα λήξει με μια μόνον επίσκεψη.

Επίσης μου είπε ότι πολύ πιθανό το πρώτο βράδυ να μην μπορώ να κοιμηθώ από τον πόνο και θα χρειαστώ οπωσδήποτε παυσίπονο.Με κοιτούσε με συμπόνοια σαν να μιλούσε σε κάποιον βαριά άρρωστο...Τέλος αφού και εγώ δεν είχα και πολλές επιλογές έκλεισε το ραντεβού για την αρχή της επόμενης εβδομάδας ούτως ώστε όπως είπε αν κάτι πάει στραβά να υπάρχει περιθώριο για διόρθωση.

 Όταν έφτασε η ώρα μου έκανε την ένεση και ξεκίνησε τη διαδικασία η οποία διήρκεσε λίγο παραπάνω από μια κοινή επίσκεψη και τελείωσε έχοντας νιώσει ελάχιστο έως καθόλου πόνο.

Φεύγοντας πήγα αμέσως σε ένα φαρμακείο να εφοδιαστώ με παυσίπονα ώστε να είμαι προετοιμασμένος για τη δύσκολη νύχτα και σε όλη τη διαδρομή είχα μια αγωνία να φτάσω γρήγορα στο σπίτι πριν αρχίσω να ξεμουδιάζω και αρχίσουν οι δυνατοί πόνοι.Πέρασα ώρες στο σπίτι περιμένοντας τους πόνους που δεν ήρθαν ποτέ και έτσι αφού το πίστεψα πήγα για ύπνο ήρεμος.

Το πρωί ξύπνησα πάλι χωρίς πόνους και πραγματικά ανακουφισμένος και ευχαριστημένος για αυτό.
Έτσι αμέσως μέσα μου και χωρίς να το συνειδητοποιώ άρχισα να θεωρώ ότι αυτός ο οδοντίατρος ήταν πολύ καλός γιατί ενώ κανονικά θα έπρεπε να πονάω έκανε την απονεύρωση τόσο σωστά που με γλύτωσε..Κάποιος άλλος πολύ εύκολα θα μπορούσε να λέει παραμυθένια λόγια στους επίδοξους πελάτες και να τους τα παρουσιάζει όλα ρόδινα προκειμένου να τους ξαπλώσει στο κρεβάτι του ασθενούς...

Αυτός ο οδοντίατρος όμως είχε επιλέξει να έχει πελάτες μόνον όσους ξεπερνούσαν τα "εμπόδια" και άντεχαν τις "δυσκολίες" και όχι κάποιους που κοίταζαν μόνο τον στόχο και στο τέλος έμεναν απογοητευμένοι ακόμα και αν τα κατάφερναν. Έτσι σταδιακά άρχισε να αναπτύσσει διαχρονικές σχέσεις με τους ανθεκτικούς πελάτες χτισμένες στην απόλυτη εμπιστοσύνη και όχι εύκολες σχέσεις με περιστασιακούς πελάτες.Αυτή είναι μια στρατηγική αποτελεσματική σε βάθος χρόνου γιατί λόγω της αλήθειας της μπορεί να μην αποδίδει πολύ στην αρχή αλλά αποδίδει στο τέλος λόγω ανθεκτικότητας

Στο Σύριζα ήδη χτίζουν το προφίλ για ανθεκτικές και μακροπρόθεσμες σχέσεις εξουσίας με τον ελληνικό λαό...Και μας παρουσιάζουν το βάσανο της καυτής πατάτας ξεχνώντας ότι αυτή η καυτή πατάτα μόλις βγήκε από το τηγάνι και από εδώ και πέρα όλο και θα κρυώνει..

Λένε ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει και αφήνει αυτούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ώστε να επωμιστούν αυτοί μετεκλογικά το όποιο πολιτικό κόστος θα προκύψει από τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Όποιος βλέπει το βάσανο της καυτής πατάτας στην αναμενόμενη διαπραγμάτευση ενδεχόμενης κυβέρνησης του Σύριζα με τους δανειστές είναι σαν να βλέπει το δέντρο και να μη βλέπει το δάσος....

Λένε ότι πράγματα είναι καταστροφικά και έχουμε πέσει τόσο χαμηλά που δύσκολα θα ξανασηκωθούμε αποκρύπτωντας ότι έφτα σε το τέλος της ύφεσης

 Η Ελλάδα το γ'τρίμηνο του 2014 σημείωσε για πρώτη φορά από το 2008 (μετά από 24 ολόκληρα τρίμηνα ύφεσης) ανάπτυξη 0,7% η οποία ήταν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με Δ.Ν.Τ. και Κομισιόν η ανάπτυξη το 2015 θα φτάσει το 2,9% και το 2016 το 3,7% πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να είναι οι υψηλότεροι δείκτες στην Ευρωζώνη και τουλάχιστον από τους μεγαλύτερους στην Ε.Ε. Επίσης η ανεργία στην Ελλάδα έχει πέσει στο 25,5% από 27% που ήταν το 2013 και αναμένεται να φτάσει το 15,9 το 2018 δηλαδή μέσα σε μόλις 3 χρόνια.

Βλέπουμε ότι τα μνημόνια έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν και να θέτουν υγιείς βάσεις για ανάπτυξη της Ελλάδας σε αντίθεση με τη ψεύτικη ανάπτυξη που είχαμε τόσα χρόνια η οποία στηριζόταν στη διόγκωση και συντήρηση ενός κομμουνιστικού κράτους στα πλαίσια του φαύλου κύκλου ,για το οποίο ο Σύριζα έλεγε να γίνει ακόμα πιο κομμουνιστικό ,ακόμα πιο μεγάλο και ακόμα πιο αδιέξοδο

Τώρα επελαύνει φουριόζος...και ή θα κάνει αυτά που λέει καταστρέφοντας τα πάντα(μικρή πιθανότητα) ή θα συνεχίσει το σωστό δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έτοιμος να καρπωθεί πολιτικά τα οφέλη του μνημονίου και να πανηγυρίζει για την ανάπτυξη,Μια ανάπτυξη που μόνο σε αυτόν δεν (θα) οφείλεται και την οποία μάλλον θα πλήξει σε κάποιο μικρό βαθμό εφαρμόζοντας προ-μνημονιακές - κομμουνιστικές πολιτικές και τακτικές.

Στον τομέα της γεωπολιτικής αυτή τη στιγμή προδιαγράφονται ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα η οποία μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει την εξόρυξη του αποδεδειγμένα τεράστιου ορυκτού της πλούτου αλλάζοντας ολικά τα δεδομένα αλλά και να παίξει το ρόλο του ενεργειακού τροφοδότη ολόκληρης της Ευρώπης συνεργαζόμενη με την Κύπρο και εκμεταλλευόμενες από κοινού τη ρήξη της  Ευρώπης με τη Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι κάτι εφικτό αφού η ίδια Ε.Ε. προάγει τις αυτόχθονες πηγές ενέργειας για να επιτύχει την ενεργειακή της ανεξαρτησία.Το ερώτημα πως θα χειριστεί ο Σύριζα το θέμα της Αοζ όταν στο παρελθόν έχει εκφράσει πολύ επικίνδυνες,ακόμα και αντιεθνικές απόψεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι κάτι που θα εξετάσουμε σε άλλο άρθρο.Οι προϋποθέσεις πάντως είναι όλες έτοιμες και φωνάζουν για αυτήν την κατεύθυνση.

Άρα για ποια καυτή πατάτα μιλάμε;και ποιοι είναι αυτοί που την παραδίδουν σε ποιους ;

Πότε υπήρχαν καλύτερες προϋποθέσεις να κυβερνήσει κανείς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Αν είναι αυτό καυτή πατάτα τι να πει ο Γ. Παπανδρέου που ανέλαβε το 2009 ή ο Σαμαράς που ανέλαβε το 2012;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου